HTML

ÁtlagElnök

Új államot építek! Munkával, vérrel, verejtékkel! Pénteken a parlament előtt lehet majd tojással dobálni, ha nem tetszik, amit csinálok! :)

Friss topikok

Címkék

2011.11.23. 15:02 ÁtlagElnök

Elefántcsonttorony

A mindennapi politikai erősen eltávolodott az emberek nagy részétől. Sokan úgy tartják, hogy a politikus lop, csal, hazudik, kibújik a szabályok alól és ott sikkaszt el pénzt ahol tud. A kormányom és jómagam ebben nem kívánunk részt venni. Így a következőket tudom garantálni minden választópolgár számára:

Mint miniszterelnök, elérhető vagyok. Minden pénteken délután a Parlament előtti téren meg lehet találni. Kérdéseket lehet feltenni, s ha úgy látszik, hogy elsunnyogok a kérdés elől, esetleg nem mondok igazat. úgy ott és akkor tojással meg lehet dobálni. (Előre szólok, fagyott tojással nem ér!)

Minden pillanatban tudatában leszek annak, hogy nem vagyok polihisztor. Vannak ötletek, amelyek jobbak az enyémnél vagy akár a saját pártomnál is. Hiszem azt, hogy ha egy ötlet jó és beleillik a képbe, azaz általa minden magyarnak jobb lesz, akkor azt butaság eldobni csak azért, mert nem saját házon belülről jött. Így, kedves ellenzékem, tessék konstruktívnak lenni. Dolgozzunk együtt azon, hogy hogyan lehet ezt az országot még jobbá tenni!

Mindig a jövőbeli feladatokra koncentrálok. Nem fogok elsüllyedni a sárdobálásban, a múlt felemlegetésében vagy régi hibák szemrehányásában. Most mindenki úgy akar magasabb lenni, hogy a másikat a földbe döngöli. Én szeretném meghonosítani a kölcsönösen, egymásban bízva a másik vállára állunk politikáját. Ha valaki rosszat tett, arra ott van a bíróság. De nem tartom helyénvalónak, hogy a szűkös erőforrásokat és időt olyanra pazaroljuk, ami nem viszi előre az országot.

Mindig közvetlen és őszinte maradok. A tettek a fontosak, s csak másodlagos, hogy mibe csomagoljuk azokat. Az őszinteség pedig elengedhetetlen ezekben a viharos időkben.

Tisztelem a kritikát. Rengeteg olyan politikai publikáció, blog és egyéb található a neten, amelyik konstruktív kritikával illeti a kormány minden egyes cselekedetét. Vétek nem odafigyelni. Ha mindenki csak azt súgja, amit az ember hallani szeretne, akkor elveszíti a realitásérzékét. A mások ellenvéleménye megkerülhetetlen és szükséges a jó kormányzáshoz, a jó demokráciához.

Érdekképviseletek bevonása. Egy jól működő államban az érdekképviseletekkel szinte napi kapcsolatot tartanak fenn a minisztériumok, így a miniszterek naprakész információkkal rendelkeznek, s ezen adatokból tud a miniszterelnök megfelelő irányban kormányozni. Ha ez a csatorna nem működik, akkor hibás adatokból hibás döntések születnek, ami pedig feszültséget okoz. Az pedig egyszerűen nem jó. Bízni kell annyira az állampolgárokban, hogy olyan embereket delegálnak az érdekképviseletekbe, akikben megbíznak és képesek ellátni a munkájukat. Ezekben az érdekképviseletekben olyan szakmai tudás és a szakmának az ismerete összpontosul, amelyre nagy értékkel bír.

ÁtlagElnök

 

Szólj hozzá!

Címkék: átlagelnök


A bejegyzés trackback címe:

https://atlagelnok.blog.hu/api/trackback/id/tr183406001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása