HTML

ÁtlagElnök

Új államot építek! Munkával, vérrel, verejtékkel! Pénteken a parlament előtt lehet majd tojással dobálni, ha nem tetszik, amit csinálok! :)

Friss topikok

Címkék

2011.11.23. 13:31 ÁtlagElnök

Digitális közművek

 Kedves Állampolgárok!

Könnyű egy budapesti irodából nagy sebességű interneten keresztül nem érteni, hogy miért nem talál a vidéki ember ezt-azt meg a neten. Egyszerűen azért, mert nincs neki internet hozzáférése. A vidék felzárkóztatásának és élhetőségének egyik kulcsa, hogy azok az infrastrukturális elemek elérhetőek legyenek - legalább minimális mértékben.

A vidék felzárkóztatásának érdekében a következő ponttal bővítjük a programunkat:

Az internet elérés állampolgári joggá válik és a távközlési cégeket kötelezzük ennek támogatására. Ez nem jelenti a teljes internet elérését, illetve torrent kánaánt. Közel sem. Az állam által biztosított interneten keresztül csak a weboldalak meghatározott köre érhető el (elsődlegesen az Ügyfélkapu, hogy az állampolgári ügyeket otthonról, kényelmesen lehessen intézni), másrészt pedig egy állam által, minden állampolgárnak biztosított email cím. (Egyértelműen leszögezném, hogy ezeket az emaileket senki sem fogja olvasni, illetve nem kizárólag ezt az email címet lehet használni az országban. Egyszerűen költségtakarékossági okokból ez a legmegfelelőbb megoldás, hogy azokat, akiknek még nincs email címe, beköthessük a digitális "véráramba".)

Természetesen a térerő önmagában még nem elegendő, megfelelő eszköz is kell. Ennek támogatása érdekében nyílt csapatot állítunk fel, hogy a megfelelő protokollokat kidolgozza, s így minden állampolgár számára elérhető legyen egy közvetlen kapcsolat az államhoz, illetve a helyi önkormányzatához.

ÁtlagElnök

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://atlagelnok.blog.hu/api/trackback/id/tr973405885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása